Dolar
38,3719
Euro
43,5566
© 2025 Aljanad Post - Son Dakika Haberleri Burada
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

648 Kişilik Döner Zehirlenmesi: İşletme Ortağından 'Farklı Lezzet' Savunması

Kocaeli'de 648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin sahipleri tutuklandı. Şüpheli E.T.: 'Benim sosum sektöre farklı lezzet getirdi'.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Kocaeli Körfez'de 1 Nisan'da tavuk döner yiyen 648 kişi zehirlendi. 2 kişinin tedavisi sürerken, gıda örneği standartlara uymayan işletmenin sahipleri tutuklandı.

Önemli Noktalar:

  • Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir tavuk döner işletmesinden yedikleri sonrası 648 kişi zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.
  • Zehirlenme vakaları, 1 Nisan'da söz konusu işletmeden tavuk döner tüketen kişilerde ortaya çıktı.
  • Hastaneye başvuranların büyük çoğunluğu taburcu edilirken, iki kişinin tedavisi devam etmektedir.
  • İşletmeden alınan gıda örneğinin yapılan testlerde mikrobiyolojik standartlara uymadığı belirlendi.
  • Olayla ilgili soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri E.T. ve K.Y. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
  • Tutuklanan işletme sahipleri ifadelerinde hijyene dikkat ettiklerini ve tavuğun bozuk olmadığını savundu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Güney Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir tavuk döner restoranından 1 Nisan tarihinde yemek yiyen çok sayıda vatandaş, sağlık sorunları yaşadı. Toplam 648 kişi, mide bulantısı, yüksek ateş ve kusma gibi şikayetlerle çeşitli hastanelere müracaat etti. Hastaneye kaldırılanlardan 646'sı tedavilerinin tamamlanmasıyla evlerine gönderilirken, iki kişinin tedavisinin halen devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma neticesinde, işletmenin sahipleri olan E.T. ve K.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca, iş yeri yetkililerce mühürlenirken, işletmeden alınan gıda örneğinin laboratuvar incelemesinde Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'ne aykırı olduğu saptandı.

Tutuklanan İşletmecilerin İfadeleri

Diğer taraftan, gözaltına alınmalarının ardından tutuklanan iki işletmecinin emniyette verdikleri ifadelere ulaşıldı. İşletmeci K.Y., ifadesinde bayram süresince dükkanın kapalı olduğunu belirterek, şunları söylediği öğrenildi: "Biz kurallara dikkat ediyoruz. Son 2 günde yaklaşık 2 bin kişiye tavuk döner satışı yapıldı. Zehirlenme vakalarının neden dolayı meydana geldiğini bilmiyorum. Bu, kurumların incelemelerinin ardından belli olacak. Tavuk bozuk ise yapılış aşamasında kendini belli eder. Biz zaten bozulmuş ürünü iş yerinde satmayız".

Diğer işletmeci E.T. (35) ise verdiği ifadede, her zaman hijyen kurallarına özen gösterdiklerini vurgulayarak şunları dile getirdiği belirtildi: "Sağlık koşullarından tüketim tarihlerine kadar hassas bir şekilde satışımızı yapıyoruz. Bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmadı. Ramazan ayında kapalıydık. Zehirlenen kişilerin uzun zamandır katık döner yememesinden kaynaklı sağlık sorunu yaşayabileceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır bu sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim Hatay usulü sosum, bu sektöre farklı bir tat ve lezzet getirmiştir. Tavuk bozuk olsaydı zaten yapılış aşamasından kendini belli ederdi; bütün aşamalarda bulunduğum için de bozuk olduğunu anlardım".

Kaynak: KRTTV

İlgili Konular: